• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

3 keer is scheepsrecht!

Het seizoen zit erop, dat was het alweer. Of toch niet? Er is namelijk nog 1 wedstrijd te spelen en zeker niet de minste, maar daarover zo meteen meer.

De laatste speeldag op de Oosterhout begon met bewolking en wind, maar werd het gaandeweg de dag steeds mooier. Een mooi vooruitzicht met belangrijke wedstrijden op de planning, maar ook voor de seizoensafsluiting.

De dag werd begonnen door DSO F1, ze speelden tegen ZKV F1. Op het spel stond de 3e plek gezien beide teams op 3 punten stonden. Het bleek een gelijk opgaande wedstrijd te zijn. Lang heeft het gelijk gestaan op 2-2, maar toen nam de wedstrijd een onverwachte wending. Na een mooi afstandsschot nam DSO de leiding met nog 4 minuten te spelen. Om onduidelijke redenen was de tegenpartij het hier niet mee eens en stapte van het veld af. Met een stand van 3-2 werd de wedstrijd dus gestaakt. Erg jammer en het is afwachten wat de KNKV hiermee doet.

Tegelijkertijd met de F1, speelde ook DSO D1. Zij namen het op tegen de nummer 1 van de poule, WWSV D1. Deze ploeg had het kampioenschap al veilig gesteld dus er stond weinig op het spel. Maar voor DSO was dat niet het geval, met winst zou namelijk een mooie 2e plek gepakt worden. De wedstrijd begon iets later dan gepland, maar gespeeld werd er! Het spel ging over en weer en weer. Ook deze twee teams waren aan elkaar gewaagd. Vlak voor tijd werd de gelijkmaker gemaakt en werd er zelfs een kans gemist op de winnende goal. De eindstand was 5-5, hierdoor wordt de 2e plek gedeeld met Furore. Niettemin blijft het een hele mooie prestatie van de D-tjes, goed gedaan!

Daarna was het tijd voor een kampioenswedstrijd! DSO C1 moest aan de bak tegen de concurrent WWSV C1. De C-tjes begonnen voortvarend en pakte snel een voorsprong. Onder het toeziend oog van een groot publiek lieten ze mooi korfbal zien en knokte voor de overwinning. Waar WWSV af en toe wat terug deed, kwam DSO nooit in de problemen en pakte ze de (gedeeld) 1e plek en werden kampioen op het veld! Een prachtige prestatie, een om trots op te mogen zijn!

De volgende wedstrijd was die van DSO B1 tegen Zaandam Zuid B1. De B1 had nog geen wedstrijd gewonnen en wilde het seizoen goed afsluiten met een winstpartij, kortom aan de bak dus! Ook hier zagen we weer een gelijk opgaande wedstrijd. Waar Zaandam Zuid veel kansen kreeg maar niet wist te scoren, ging DSO ‘iets’ beter om met hun kansen. Het gat werd toch door de bezoekers geslagen na een lange doelpuntloze periode. Na zo’n 20-25 minuten op 3-4 te hebben gestaan werd er dan toch eindelijk gescoord. Erg zonde, want een gelijkspel of misschien wel winst was zeker mogelijk geweest. Hierdoor eindigt de B1 op de laatste stek. Volgend seizoen misschien een stapje lager en dan weer knallen!

Als laatste van de jeugd was het de beurt aan DSO A1. De tegenstander was Haarlem A2. Na het verlies van vorige week heeft DSO de kampioenskansen niet meer in eigen hand. Door een klein wonder, gelijkspel tussen OKV A3 en Haarlem A2 met de inhaalwedstrijd, is kampioenschap nog steeds mogelijk. Maar dan moest eerst gewonnen worden van Haarlem. En dat is wat de junioren deden, en hoe! Met overtuigend spel en cijfers werd de tegenstander resoluut naar huis gestuurd. De junioren stopten op 16-3, een top prestatie! Nu hopen op een gelijkspel bij de concurrenten en wie weet zijn ze nog kampioen!

Dan komen we bij onze senioren aan. Alle 3 de ploegen speelden hun wedstrijd tegen DKV uit Ijmuiden.

Als eerste kwam DSO 3 in actie. Met gelegenheid coach Pim Bolderheij begon het derde goed aan de wedstrijd. DSO opende de score en hield het initiatief tot de 5-5. Hierna stokte het echter helemaal en wilde het niet meer lukken. Op die manier wist DKV langzaam maar zeker uit te lopen tot 6-14. Hierdoor eindigt DSO 3 op de laatste plek. Tijd voor de zomervakantie, de batterij weer opladen en volgend seizoen fris en fruitig weer aan de bak!

Als tweede kwam DSO 2 in actie. Een belangrijke wedstrijd, de 2e plek stond namelijk op het spel. Het bleek een lastige wedstrijd voor beide ploegen. Waar DKV overtuigend startte en gat sloeg, wist DSO het weer gelijk te trekken naar 6-6 vlak voor rust. Het ene moment domineerde DKV en het andere moment was dat weer DSO. Uiteindelijk wist DKV in de tweede helft dan helaas aan langste eind te trekken en verloor DSO 2 met 10-12. Zonde want in plaats van een 2e plek zijn ze nu geëindigd op de 4e plek. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere wedstrijd en daardoor vergat DSO 2 zichzelf met een mooie 2e plek te belonen. Niettemin hebben ze een goed seizoen achter de rug en is het nu tijd om bij te komen in de zomervakantie.

Dan als laatste was het de beurt aan DSO 1. Nadat de twee voorgaande wedstrijden gewonnen werd door DKV, was het aan DSO 1 om de winst in Alkmaar te houden. Als deze wedstrijd gewonnen wordt, is een promotiewedstrijd tegen DTS een feit. Super belangrijk dus!! En het was meteen na de start van de wedstrijd dat dit duidelijk was bij ons vlaggenschip. DSO denderde over DKV heen en pakte meteen overtuigend een marge van 6 doelpunten toen het 7-1 stond. Hierna kwam de storm van DSO wat te liggen en vergat het om de wedstrijd definitief af te maken. Om en om werd er gescoord waar DKV af en toe wat dichterbij kwam, voordat DSO weer wat aanzette en de marge van 6 weer herstelde. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde, DSO domineerde de wedstrijd en kwam nooit meer in de problemen. Ook na 2 wissels aan de kant van DSO werd er goed doorgespeeld en bleef het niveau hetzelfde. De wedstrijd werd gedecideerd uitgespeeld en de belangrijke winst is een feit! De eindstand werd bepaald op 19-13. Hierdoor eindigt DSO 1 op gelijke hoogte met DTS en is een beslissingswedstrijd nodig tussen deze twee teams om te bepalen wie er promoveert naar de 3e klasse. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 31 mei. De tijd en plaats zijn nog niet bekend, maar hou deze zaterdag vrij in je agenda want je wilt dit natuurlijk niet missen! Hou de website in de gaten voor meer informatie betreft de beslissingswedstrijd!

DSO 1 DKV (IJ) 1 19-13
DSO 2 DKV (IJ) 2 10-12
DSO 3 DKV (IJ) 3 6-14
DSO A1 Haarlem A2 16-3
DSO B1 Zaandam Zuid B1 3-5
DSO C1 WWSV C1 9-6
DSO D1 WWSV D1 5-5
DSO F1 ZKV F1 12-9

 

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!