• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

Beslissing valt in laatste speelweekend

Na het gelijkspel (14-14) tegen OKV hebben de Alkmaarders niet meer in eigen hand. OKV staat nog steeds op de tweede plek met 1 punt voorsprong. De wedstrijd ging vrij rap van start maar al snel werd het duidelijk dat dit een moeizame en fysieke wedstrijd zou worden. Ook had de scheidsrechter bleek een grote rol te spelen deze wedstrijd door regelmatig in de weg te staan en op cruciale momenten situaties verkeerd in te schatten en te beoordelen, overigens aan beide kanten mag wel gezegd worden.

Nadat de wedstrijd van start ging kwam de score snel op 2-2, het beloofde een mooie pot te worden. Maar dat sloeg al snel om toen duidelijk werd dat beide ploegen toch wat last hadden van nervositeit en het fysieke spel wat gehanteerd werd. Het eerste verdedigingsvak bleek maar moeilijk de korf te kunnen vinden en hierdoor bleven de doelpunten uit. Het eerste aanvalsvak had echter de verdediging goed op orde en wist OKV ook van het scoren af te houden. Hierdoor kreeg DSO tijd zat om de aanvallen rustig en goed op te zetten en uiteindelijk toch die doelpunten te maken. Maar makkelijk ging dat absoluut niet. De ploegen hielden elkaar in balans en met rust werd er een stand van 5-5 genoteerd. Veel en veel te weinig doelpunten natuurlijk.

Dit werd in de rust dan ook duidelijk gemaakt. Er moest gewerkt worden aan details die het verschil zouden maken. Alle neuzen werden dezelfde kant opgezet en de ploeg ging er vol goede moed tegenaan. Het leek erop dat de ploeg wist wat het moest doen. Het eerste verdedigingsvak ging beter aanvallen en kwam makkelijker tot scoren, keerzijde was alleen dat het verdedigend net zoveel doelpunten om de oren kreeg. Hierdoor liep geen van beide ploegen echt uit. Ondanks dat DSO op momenten wel de marge op 2 wist te zetten, wist OKV dat steeds weer recht te trekken. Zo ook in de slotfase van de wedstrijd. DSO wist uit te lopen naar 13-11 en leek de wedstrijd in de zak te hebben. Toch kwam OKV weer langszij op 13-13. Een belangrijk doelpunt van Roy net voor de laatste minuut leek dan alsnog de wedstrijd te beslissen. Helaas mocht het toch niet zo zijn. Onnodig en slordig balverlies in de aanval van DSO leidde de laatste kans en meteen het laatste doelpunt voor OKV in. Een dame van OKV wist door te breken en scoorde een doorloopbal, 14-14. Een laatste aanval van DSO trof geen korf en zo werd de wedstrijd afgefloten met een 14-14 eindstand.

Of de wedstrijd al ergens halverwege of in die laatste minuut is ‘verloren’ doet er niet meer toe. Feit is dat DSO de promotie niet meer in eigen hand heeft. De rangschikking is in stand gebleven en DSO staat nog steeds 1 punt achter op OKV. De hoop is gevestigd op de sportieve plicht van Swift, die nog op bezoek gaat bij OKV. Verliest OKV zijn laatste wedstrijd tegen de al gekroonde kampioen en wint DSO in Amsterdam van Triaz, gaan de Alkmaarders er alsnog met de 2e plaats vandoor en slepen zo in extreme toch nog de promotiewedstrijd uit het vuur.

26 mei 2016 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!