• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

Beter DSO 1 laat winst schieten

Afgelopen zaterdag trad DSO 1 in de Sporthallen Zuid, te Amsterdam, aan tegen Triaz 1. Hoewel er wat bekende gezichten hier rond lopen, een vrij onbekende tegenstander. Net als ons vlaggenschip hadden zij 2 punten uit de eerste 2 wedstrijden gepakt, dus winst zou betekenen dat er weer een tegenstander op achterstand wordt gezet. DSO 2 wist de voorafgaande wedstrijd tegen Triaz 2 te winnen met 10-13. Nu was het de beurt aan DSO 1.

Na de wedstrijd van vorige week tegen SDO stond het team op scherp en DSO begon dan ook vol goede moed aan de wedstrijd. Hoewel Triaz op 1-0 en even later op 2-1 voorsprong wist te komen, draaide dat al snel om en wist DSO de voorsprong te pakken en uit te breiden van 2-4 en bleef steeds aan de juiste kant van de score via 4-6 en 5-7. Tot dit moment werd er goed druk uitgeoefend op de aanvallen van Triaz en wist ze niet of moeilijk tot scoren te komen. Echter in plaats van het spel rustig te houden en de voorsprong verder uit te bouwen werd er te gehaast gespeeld en werd de verdedigende druk wat minder, ook werden er wat opgelegde kansen gemist. Hier wist Triaz wel raad mee en wist vlak voor de rust terug te komen tot 7-7. Maar DSO had toch het laatste woord in de eerste helft, net voor het fluitsignaal werd de 7-8 genoteerd op het scorebord.

Na de rust was het Triaz die de stand weer gelijk wist te trekken door middel van een vrijebal. Hierna bleef het lang, echt lang, stil aan beide kanten. Waar Triaz het vizier absoluut niet op scherp had mede dankzij het verdedigingsvak, ging het aanvallend bij DSO slordig en te gehaast. De passing was slecht, er werden verkeerde keuzes gemaakt en de afvallende ballen waren voornamelijk voor de tegenpartij. Toch was het DSO die de schroom enigszins van zich af wist te slaan en sloeg weer een belangrijk gat, 8-10. Maar ook nu toonde Triaz veerkracht door op 2 momenten gebruik te maken van enige verslapping en stond het weer 10-10. De wedstrijd leek uit te lopen op een spannende climax. Met nog zo’n 5 minuten te spelen wist DSO van afstand te scoren en zette de stand 10-11 op het bord. De ontlading was op dat moment groot, gezien het scoreverloop van de wedstrijd zou dit zo maar het winnende doelpunt kunnen zijn. Helaas mocht het niet zo zijn, Triaz wist de korf toch nog een keer te vinden en maakte weer gelijk 11-11. Nu was de spanning echt om te snijden. In de lege en stille hal werd er door beide kampen geschreeuwd en geroepen en gingen beide teams tot het uiterste om toch de winst binnen te slepen. Waar Triaz met enkele schoten van grote afstand niet wist te scoren gingen de laatste paar aanvallen van DSO verloren in slordige passing en haast. Hierdoor wist DSO geen echte goede kans meer te forceren en kwam de verdediging toch nog onder onnodige druk te staan. Maar het laatste wapenfeit had al plaatsgevonden en beide ploegen hielden 1 punt aan het duel over.

1 punt is beter dan niks, maar de teleurstelling overheerste wel. De gehele wedstrijd was DSO de bovenliggende partij maar wist dat helaas niet om te zetten in winst. Hierdoor bezet DSO samen met Triaz de gedeelde 4e plek in de poule. De inzet en beleving was deze week goed, het was mooi om te zien hoe er voor elkaar geknokt wordt. Op deze manier kan het nog wel een mooi zaalseizoen worden.

Volgende week speelt DSO 1 tegen Kios 1 een thuiswedstrijd om 15:45 in de Oosterhout. We hopen hier zoveel mogelijk supporters te mogen verwelkomen om ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen.

24 november 2014 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!