• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Digitaal wedstrijdformulier

Zoals sommigen al weten is de KNKV dit jaar gestart met het mobiel Digitale Wedstrijd Formulier (kortweg mDWF). Begin dit seizoen zijn DSO 1 en 2 hiermee aan de slag gegaan en werd op die manier het papieren formulier vervangen. Inmiddels is het voor deze teams ook al verplicht, aangezien zij wedstrijdkorfbal spelen.

Voor de A-jeugd in breedtekorfbal (DSO A1) was het mDWF al beschikbaar gesteld vanaf 1 december. Het gebruik van mDWF wordt vanaf 1 januari 2016 verplicht.

Nu stelt de KNKV het mDWF ook beschikbaar voor de B/C/D-jeugdteams welke in de breedtekorfbal categorie uitkomen. Dit betekent dat ook andere jeugdteams van DSO hiervoor in aanmerking komen. Vanaf 1 januari 2016 is het mDWF beschikbaar en vanaf 1 februari 2016 wordt het verplicht in deze categorie.

Dit geldt dus voor de onderstaande teams:
DSO D1
DSO C1

 

Wat is het mDWF en hoe werkt het mDWF eigenlijk?

Het mDWF is dus de vervanger van het papieren formulier welke altijd na de wedstrijd door de coaches/aanvoerders en de scheidsrechters werd ingevuld. Dit gaat nu via de app genaamd Sportlinked, welke beschikbaar is voor iOS en Android.

Voor elke wedstrijd dient via de app het formulier ingevuld te worden met de basisspelers, aanvoerder, wisselspelers en de coach. Dit wordt voor de wedstrijd door de scheidsrechter goedgekeurd en de wedstrijd kan beginnen. Let wel, de wisselspelers die op de bank zitten moeten dus voor de wedstrijd al opgegeven worden, na de wedstrijd kunnen namelijk geen spelers meer toegevoegd worden aan het formulier!

Nu komt het bij jeugdteams nog wel eens voor dat een ouder als coach ingezet wordt, omdat de reguliere coach niet aanwezig kan zijn vanwege zijn of haar eigen wedstrijd. Ook dan zal er gebruik gemaakt moeten worden van het mDWF. Daarom is het wenselijk dat ouders van alle jeugdteams ook de app downloaden om hier gebruik van te maken als dat nodig is. Om aan te melden via de app zouden de ouders in dit geval gebruik kunnen maken van de gegevens van hun spelend kind.

Op de KNKV website is een handleiding te vinden van hoe deze app werkt (hoe te installeren, hoe kun je je aanmelden, hoe vul je het formulier in, etc). Deze handleiding is te vinden op http://www.knkv.nl/competitie/digitaal-wedstrijd-formulier/handleiding-dwf/. Mocht je hier niet uitkomen, vraag dan om hulp bij de trainers, of trek even aan mijn mouw als je me ziet (je kan me natuurlijk ook even mailen via webmaster@dso-alkmaar.nl)

Namens de TC,

Frank

08 januari 2016 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!