• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

DSO 1 KAMPIOEN!!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de allerallerlaatste wedstrijd van het seizoen, de climax in competitie van DSO 1. De wedstrijd werd gespeeld tegen DTS 1 uit Enkhuizen op het terrein van Groen Geel in Wormer.

In de reguliere competitie had ons vlaggenschip thuis overtuigend weten te winnen met 16-8, terwijl de uitwedstrijd verloren werd met 12-9. Deze misstap was de oorzaak van de beslissingswedstrijd. Een bekende tegenstander dus waarvan duidelijk was dat er verloren kon worden als er niet met scherp werd geschoten.

Op een mooie zonnige dag kwam DSO 1 als eerste aan op het complex, rustig werd er naar de wedstrijd toegeleefd. Supporters van beide clubs kwamen later aan en zorgde voor een hoop geluid. De sfeer zat er goed in!

De wedstrijd begon om half 4 en DSO begon fel aan de wedstrijd, na 8 minuten stond het al 0-3. DTS wist even niet wat ze overkwam en dat kwam door het scherpe spel van de alkmaarders. Maar daar stokte het voor DSO en kon DTS alsnog aanhaken, na de 4-4 werd het een echte knokwedstrijd. Hoogstaand was het niet, maar er werd wel echt gewerkt. Met scherp en goed verdedigen lieten Pim en Willem zich gelden en onderschepte bal na bal. Hierdoor kreeg het aanvalsvak de tijd om weer aan te vallen. DSO rechtte de rug weer op tijd en wist voor de rust een score van 5-7 neer te zetten.

In de rust werd medegedeeld wat DSO allang wist, we zijn beter maar moeten onszelf wel belonen! Zaak om door te knokken, die marge groter te maken en de wedstrijd uit te spelen. Maar dat liet DTS niet toe.

In de tweede helft startte DTS sterk en wist met 2 aanvallen de score meteen recht te zetten, 7-7. Hierna werd het aan beide kanten een slordige wedstrijd. Beide teams hielden vast aan dezelfde tactieken en er kwam weinig uit. Ballen vielen verkeerd, wipte uit de korf, de spanning was om te snijden. Er werd om en om gescoord en geen van de 2 teams wist een gat te slaan. Nadat DTS de 10-10 noteerde wist DSO echter direct te scoren na de vakswissel, DTS was te laat in de omschakeling waardoor Mirjam mooi werd vrijgespeeld door Frank en tot scoren wist te komen. DTS had zijn antwoord klaar en wist het weer gelijk te trekken. Tot de 11-11 had DSO op 1 moment na de hele wedstrijd aan de goede kant van de score gestaan, maar in de slotfase wist DTS op voorsprong te komen door een strafworp, 12-11. Er was nog tijd zat, maar er moest nu toch echt wel iets gebeuren. En dat vond Pim ook, met een weergaloze omdraaibal op een hoogte van zo’n 5 meter scoorde hij totaal onverwacht de gelijkmaker 12-12. Het DSO volk sprong uit zijn dak waar Pim en Frank bovenuit schreeuwde. Deze mentale oppepper was precies wat DSO nodig had. Tijdens de tumult van deze goal werd er door DSO nog gewisseld met zo’n 4 minuten voor tijd. Bas verliet het veld voor pinchhitter Roy, die dit seizoen meerdere invalbeurten heeft gehad en wedstrijden wist te winnen of op slot wist te gooien. Door de wissel leek het aanvalsvak meer schotkracht te krijgen hetgeen toch wat miste. Ondanks de wissel leek de wedstrijd op een verlenging af te stevenen. Verlenging met korfbal? Ja zeker, dat is mogelijk.

Maar niet als het aan de pinchhitter van DSO ligt. Na eerdere schotpogingen welke te kort kwamen was het dan toch Roy die zich als matchwinner ontpopte. Met een scherpe uitwijkbeweging kwam hij vrij en scoorde prachtig van afstand de 12-13, DSO ontplofte van extase! Ging het dan toch gebeuren? Een wissel aan de kant van DTS had echter nog 2 opgelegde kansen, door vermoeidheid en een moment van kleine verslapping wist deze jongeling van DTS tot 2x toe te ontsnappen aan Willem, maar kon niet met de druk om. Beide doorloopballen werden gemist en na het fluitsignaal van de scheidsrechter ontplofte DSO voor een derde keer deze dag. DSO 1 is kampioen in de poule 4G na een 12-13 overwinning!

Een zwaarbevochten overwinning, maar zeker terecht als er naar gehele seizoen wordt gekeken. Het team werd in het zonnetje gezet door het bestuur en het was tijd voor een feestje! Met de supporters werd er in de kantine op de Oosterhout een mooi feestje gebouwd welke zich later op de avond zich voortzette in de stad. Na een lang seizoen zit het er dan toch weer op met het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse in de zak!

Gefeliciteerd allemaal en geniet ervan tijdens de welverdiende zomervakantie!
En namens deze weg willen wij van het eerste onze supporters enorm bedanken voor de steun en opkomst tijdens deze wedstrijd, zonder jullie was het ons niet gelukt!!

DSO Kampioensfoto 31-05-2014 DSO Champagnedouche 31-05-2014

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!