• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

DSO 1 laat punten liggen

Afgelopen weekend speelde het vlaggenschip van de club de eerste thuiswedstrijd in de zaal tegen SDO 1 uit Hillegom. Op het veld speelden de twee ploegen ook al tegen elkaar en ging de winst middels een complete offday aan SDO. De ploeg is dus bekend, er moet flink gewerkt worden om de winst in eigen huis te houden.

Na het uitnemen en het maken van een doorloopbal van de 2 talenten van de week, Jelmer en Kian, werd de wedstrijd gestart. De wedstrijd kwam wat moeizaam en slordig aan beide kanten op gang. Veel en snel gescoord werd er niet, maar het ging lang gelijk op. Bij de 4-4 wist DSO dan eindelijk een gat te slaan en zette een stand van 7-4 op het bord. SDO was hierdoor niet uit het veld geslagen en wist de rug te rechten en terug te komen in de wedstrijd. Vlak voor rust pakten ze zelfs de voorsprong en gingen de ploegen met een stand van 7-8 de rust in.

In de rust werd duidelijk gemaakt waar het aan schortte, er werd te slap verdedigd. De tegenstander had op dat moment 7 van de 8 keer gescoord van grote afstand, dit terwijl er was afgesproken strak erop te blijven zitten en voor te verdedigen. Zaak om dat in de tweede helft beter op te pakken.

Na de start van de tweede helft bleef het aan beide kanten lang stil. De ban werd uiteindelijk gebroken door topscorer van de dag, Pim. De gelijkmaker was binnen en nu doorzetten. Helaas wilde dat niet lukken en bleef het weer gelijk op gaan. Aan de kant van DSO werden er aanvallend verkeerde keuzes gemaakt door te snel te schieten of juist op de verkeerde momenten schieten in plaats van af te leggen. Hierdoor waren de aanvallen kort en werd er veel balverlies geleden. Hierdoor wist SDO voor het eerst een gaatje te slaan van 2 punten. Dit werd vrij lang vast gehouden tot DSO weer wist te scoren en de aansluiting had gevonden met nog zo’n 5 minuten op de klok. Nu werd het echt spannend. Tot afgrijzen van DSO kon de tegenstander de wedstrijd nog makkelijk uitspelen door lang te spelen in de aanval en het schot veelvuldig uit te stellen. De scheidsrechter liet dit tijdrekken toe, waardoor er maar weinig tijd over was om de wedstrijd te kantelen. Na een aanval waarin minstens 2 schotbewegingen werden gedaan, maar niet daadwerkelijk werd geschoten, vloog even later een derde kans er toch nog in, 12-14. Meteen in de aanval van DSO werd daarna weer de aansluiting gevonden via een schot, 13-14. Dit was helaas het laatste wapenfeit van de wedstrijd, SDO gaf de bal niet meer af en er was geen tijd meer voor een laatste aanval.

DSO doet zichzelf hiermee te kort en had met winst mooi bovenaan kunnen staan met 4 punten. Er zijn nog flink wat punten waar aan gewerkt moet worden, maar het moge duidelijk zijn dat er nog veel meer in de ploeg zit dan er nu uit is gekomen.

18 november 2014 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!