• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

DSO 1 maakt zich op voor promotiewedstrijd!

Na een overwinning tegen Triaz was het wachten op de uitslag tussen OKV en Swift. Deze wedstrijd bleek cruciaal te zijn in de uiteindelijke rangschikking. Zou Swift zijn sportieve plicht vervullen en van OKV winnen, dan zou DSO als 2e eindigen en de promotiewedstrijd naar de 2e klasse afdwingen. Zou OKV winnen, gingen zij met de 2e plaats aan de haal gaan. Wat een makkelijke overwinning leek te worden voor Swift na een voorsprong van 0-5, werd het in de tweede helft toch nog ineens spannender.

Zaterdag was het D-Day voor het vlaggenschip van onze club, er moest gewonnen worden van de nummer 4. Op tijd aangekomen bij Triaz begon de equipe van DSO aan de voorbereiding onder een stralende zon. Onweer was misschien voorspeld, maar daar kwam niets van voorbij in Amsterdam. Vanaf het eerste fluitsignaal was DSO de bovenliggende partij, de ploeg liep snel uit en pakte een voorsprong van 3 of 4 doelpunten. Het spel van de Amsterdammers was weinig creatief en dat samen met het over het algemeen sterke verdedigende spel van DSO kwam de ploeg niet echt in gevaar.

70% van de wedstrijd was de ploeg uit Alkmaar veruit de betere, maar in die laatste 30% lieten de Alkmaarders de tegenstanders zichzelf toch in de wedstrijd houden. Daar moest aan gewerkt worden. Dat mislukte totaal in de eerste 5 tot 10 minuten na de rust. Triaz wist een achterstand van 6-9 vrij snel om te buigen in een 9-9 gelijke stand. Pas op dit moment ging DSO weer aan het werk en pakte ze weer een marge van 2 of 3 punten. Deze werd vastgehouden en DSO probeerde de wedstrijd goed en zakelijk uit te spelen. Ondanks dat dit niet helemaal volgens plan verliep wist Triaz zelf ook geen potten te breken en werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand 15-17. De overwinning was binnen en virtueel gezien stond DSO op de 2e  plaats!

De dag daarna mocht OKV, de directe concurrent in de strijd om te 2e plaats, aantreden tegen Swift. Op papier was het logisch dat Swift zou winnen, maar dit moest nog wel ‘even’ gedaan worden. De kampioen uit Amsterdam begon soepel en makkelijk spelend en liep snel uit naar 0-5. OKV was geen schim van zichzelf en straalde niet die strijdlust uit die ze wel lieten zien tegen DSO. Met een ruststand van 4-10 kon die 2e plaats voor DSO niet meer wegglippen. De tweede helft zag er toch anders uit. Swift verslapte iets en miste de scherpte in de afronding, OKV begon langzamerhand toch te scoren en kwam na een 6-12 achterstand terug naar 11-13. Gelukkig kwam die eindspurt te laat en wist Swift de wedstrijd met 12-14 te winnen. De 2e plaats was een feit voor DSO!

Nu mag de ploeg van Rob Gulinck zich opmaken voor een heuse promotiewedstrijd tegen het onbekende Dubbel Zes uit ’S-Gravenhage. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 juni in Kudelstaart. Voor deze wedstrijd wordt er een bus geregeld voor de fans die voor een kleine bijdrage voor een ieder beschikbaar is. Geef je op bij Jeannette of Annika en reserveer zo jouw plaatsje in de bus! Om 4 uur ’s middags worden er in de kantine spandoeken gemaakt om ons vlaggenschip uitbundig te kunnen aanmoedigen. Wil je hierbij helpen kom dan langs! Check onze Facebook pagina voor meer informatie!


Hieronder even de tijden op een rijtje:

Wedstrijd DSO 1 – Dubbel Zes 1
Zaterdag 4 juni om 18.30 uur
Sportpark Calslagen
Wim Kan Dreef 2 in Kudelstaart

Maken spandoeken: 16.00 uur
Vertrek bus: 17.00 uur

BEN JIJ ER BIJ?!

01 juni 2016 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!