• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

DSO 1 promoveert naar de 2e klasse!

DSO 1 had het aan het einde van de competitie niet meer in eigen hand om te promoveren naar de tweede klasse. Toch komen ze met de schrik vrij. Ze winnen zelf overtuigend uit bij Triaz en Swift doet zijn sportieve plicht tegen OKV in Oostzaan. Dit betekent een promotie wedstrijd tegen de vereniging Dubbel Zes uit Den Haag.

De wedstrijd werd zaterdag 4 juni gespeeld op neutraal terrein bij VZOD in Kudelstaart. Een unieke kans om in de tweede klasse te gaan spelen… Het zou een historische gebeurtenis zijn in de geschiedenis van DSO. Er wordt door het bestuur van DSO in samenwerking met de Vriendenclub van DSO een bus gefinancierd om supporters te hebben tegen Dubbel Zes. De activiteiten commissie organiseert alles tot in de puntjes. Voldoende ingrediënten om het een enerverende strijd te laten worden.

De wedstrijd staat bol van spanning en het score verloop gaat gelijk op. Weliswaar is DSO steeds de bovenliggende partij, maar verdedigend laten ze steken vallen in de ogen van de scheidsrechter. Zo worden uiteindelijk maar liefst zeven strafworpen toegekend aan Dubbel Zes. Volgens de supporters van DSO allemaal onterecht, maar toch.

Bij de rust staat DSO met 6 – 5 voor. Geheel tegen de gewoonte in speelt DSO de hele tweede helft zonder de focus te verliezen. De wil om te winnen en het geloof in eigen kunnen geeft DSO vleugels. Ondanks alle strafworpen tegen blijven ze voorstaan en uiteindelijk staat er 13 – 12 op het scorebord. Het team en alles wat DSO een warm hart toe draagt is euforisch.

Snel met de supportersbus terug naar Alkmaar. In de kantine wordt een ere haag gevormd voor de selectie. Vervolgens wordt er getoast op de goede afloop en het is nog lang onrustig in de kantine van DSO.

 

11 juni 2016 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!