• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

DSO houdt punten in Alkmaar

Zaterdag stond de dubbel tegen SDO uit Hillegom op de agenda voor onze selectie. Voor alle teams een belangrijke dag, de winnaars kunnen naar boven kijken terwijl de verliezers onderop blijven bungelen. DSO 2 mocht als eerste aantreden en sloot een spannende wedstrijd af met gelijkspel, 11-11. Hierna was het dan de beurt aan DSO 1 om aan de slag te gaan. In de aanloop de afgelopen week naar deze wedstrijd was Rachel tijdens de training uitgevallen. De hoofdcoach trommelde Denise op en zo mocht zij haar eerste minuten in DSO 1 maken. In een wedstrijd die gelijk opgaand begon was het DSO die de bovenliggende partij was en de winst in eigen huis hield, 17-14.

Beide ploegen kennen elkaar inmiddels door en door. De afgelopen jaren speelden beide clubs regelmatig tegen elkaar, op het veld zowel als in de zaal. Beide clubs wisten in het verleden van elkaar te winnen, dus een overduidelijke favoriet was er niet. Nadat de wedstrijd begonnen was kwam het eerste wapenfeit op de conto van SDO te staan. DSO liet zich in eigen huis niet van de wijs maken en pakte meteen het initiatief over. In een gelijk opgaande wedstrijd stond DSO steeds aan de juiste kant van de score maar wisten de Hillegommers bij te blijven, op 5-6 kwamen ze zelfs even op voorsprong. Dit bleek achteraf ook meteen de laatste keer in de wedstrijd, DSO zette wat gas bij en wist voor rust de voorsprong weer terug te pakken, 7-6.

Tijdens de rust heerste het gevoel dat DSO de bovenliggende partij was, maar dat door onoplettendheid in de verdediging de tegenpartij de kans bood om in de wedstrijd te blijven. Deze slappe momenten moesten eruit, hiermee zou SDO aanvallend weinig kunnen brengen en wordt de wedstrijd op slot gegooid. Aanvallend was het overigens ook niet altijd even sterk, er moest meer creativiteit in het spel komen zodat het niet allemaal te voorspelbaar werd.

Met hernieuwde energie stapte de ploeg het veld weer op en stond te trappelen om daad bij het woord te doen. Toch was het weer SDO wat de score openden en meteen weer langszij kwamen. Hierop kwam meteen het antwoord van DSO waarmee ze het eerste signaal afgaven de punten in huis te willen houden. Willem en Aaron scoorden via resp. een strafworp en een doorloopbal en het eerste gaatje van 2 doelpunten was een feit, 9-7. Hierop volgende een aantal mooie scores van afstand van beide ploegen. SDO wist tot 10-9 terug te komen maar kreeg vervolgens de deksel op de neus, 3 doelpunten op rij was het volgende signaal van DSO dat er niets te halen was voor de Hillegommers, 13-9. Dit gat van 4 punten werd vast gehouden tot 14-10, waarop SDO toch nog terug kwam op 2 punten, 14-12. Hierop brak een periode van slordig spel van beide ploegen aan. De stand kwam via Aaron en SDO op 15-13 en bleef daar voorlopig ook op staan. Het eerste aanvalsvak verslapte in hun spel, maakte verkeerde keuzes en leed hierdoor veel balverlies. Het was dan ook de Alkmaarse verdediging die hier stand hield en de aanval op die manier de tijd gaf om toch door te zetten. Met 2 droge knallen van Maudy en Roy werd de wedstrijd dan uiteindelijk toch op slot gegooid. SDO mocht voor het eindsignaal nog een strafworp nemen en daarna was het klaar, 17-14.

DSO houdt de punten terecht in eigen huis en sluit weer aan in de middenmoot. Er werd strijd, passie en pure wil om te winnen getoond en dat was dan ook doorslaggevend. Er was misschien nog wel meer mogelijk geweest, maar men mag tevreden zijn de punten. Net als met het feit dat Denise tevreden terug mag kijken op haar eerste minuten in het eerste.

Aankomende week is de selectie vrij, de eerst volgende wedstrijden zijn op 12 december tegen Oranje Nassau uit Amsterdam.

 

01 december 2015 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!