• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

DSO schuift DKV met speels gemak opzij

Als je afgelopen zaterdag aanwezig was in de sportzaal de Oosterhout, dan werd je getrakteerd op weergaloze pot van DSO tegen DKV uit IJmuiden. In een wedstrijd waarin DSO dominanter was dan ooit, werd DKV overtuigend aan de kant gezet met 33-17 (21-6).

Vanaf het startsignaal liet de ploeg van Ed Hessing merken dat er maar een uitkomst mogelijk was deze middag, de 2 punten zouden in Alkmaar blijven. In een rap tempo werd DKV totaal overrompeld en voor ze het wisten keken ze al aan tegen onoverbrugbare achterstand. DSO speelde op een hoog tempo en wist de vlijmscherpe combinaties doeltreffend af te ronden. Het team speelde met flair en speelde met en voor elkaar. Roy was verdedigend een baas en wist de ene na de andere bal te onderscheppen, Pim schoot met scherp vanuit zijn ‘hoekie’, Jeannette liet zien hoe je als ploeg samen speelt met blindelingse assists… en ga zo maar door. Het publiek leefde met de ploeg mee en de grootste ‘zorg’ in deze fase was, gaan ze de 20 doelpunten voor rust wel halen? Even leek het er niet op, maar vlak voor tijd ging de bal toch voor de 20ste keer door de korf en als kers op de taart kwam er via een stip zelfs nog eentje bij. De ploegen zochten met een stand van 21-6 de kleedkamers op.

Met zo’n grote voorsprong in een wedstrijd die heerlijk verliep is het altijd maar de vraag of een ploeg dat vol kan houden. In de tweede helft leek het erop dat dat wel het geval zou zijn, DSO scoorde lekker door. Maar toch werd het verdedigend wat slordiger nu er eigenlijk niets meer op het spel stond. Hierdoor kon DKV toch nog iets doen en zo ook hun punten te scoren. Het verdere verloop van de wedstrijd was dan wat gelijk op. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een record stand van 33-17. Hoogste aantal doelpunten voor ons vlaggenschip wat men kan herinneren!

Na 2 weken vakantie is de competitie dus weer in volle gang. Koploper DTG heeft na de hervatting ook gedaan wat het moest, zodoende blijft DSO in het spoor en volgt het op 1 punt achterstand.

10 januari 2017 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!