• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

DSO zet Huizen in tweede helft aan de kant

Na de overwinning op SDO van vorige week, haakte ons vlaggenschip weer aan bij de middenmoot. Zou er gewonnen worden van Huizen zou het zelfs mogelijk zijn om nog 1 of 2 plekken te stijgen op de ranglijst. Hiervoor zou het wel afhankelijk zijn van de resultaten van andere ploegen. Maar eerst moest er gewonnen worden van Huizen. De uitwedstrijd ging helaas kansloos verloren met 10-6. In een matige wedstrijd waar door beide ploegen in de eerste helft vooral geknokt werd, was het Huizen wat aan het langste eind trok en nog enigszins geflatteerd won. Maar nu de ploeg uit Alkmaar in de tweede helft veld thuis een ongeslagen status heeft, zou het wel eens anders kunnen lopen.

Daar leek het in de beginfase zeker  wel op. Waar Huizen dan nog middels een stip de 0-1 mocht aantekenen, was het Frank die met een droge knal het startsignaal gaf aan DSO. De ploeg uit Alkmaar liep snel uit naar 4-1 en overrompelde de tegenstander. Na de beginfase liep het aanvallend wat minder, de kansen werden niet afgemaakt en er werd soms slordig gespeeld. Hierdoor kreeg Huizen de kans zich terug te knokken in de wedstrijd, wat ze dan ook deden. Nadat Huizen op gelijke hoogte kwam, 4-4, schrok DSO wakker en probeerde weer het initiatief te pakken. Dit lukte door weer uit te lopen naar 7-5. Huizen was diegene die het laatste woord had voor rust, door te stand op 7-6 te zetten.

Het beeld was duidelijk, vooral in de beginfase was DSO veel te sterk voor Huizen. Dit sterke spel verslapte naar mate de eerste helft vorderde en hierdoor werd Huizen geholpen terug in de wedstrijd te komen. Zaak om terug te gaan naar dat sterke spel en de punten in Alkmaar te houden. De wedstrijd werd hervat en het was dan ook DSO wat na enige tijd duidelijk maakte dat er niets te halen was voor Huizen. Met Willem als belangrijke aanjager werd de stand opgetild naar maar liefst 12-6. Op dit moment halverwege in de tweede helft leek de ploeg uit Huizen dan ook geknakt en mistte de beleving die ze in de eerste helft wel hadden. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Een kleine opleving aan de kant van Huizen betekende dat ze iets dichterbij wisten te komen op 14-10. Op dit moment viel de wedstrijd wat dood en werden er over en weer kansen gemist. Het eerste aanvalsvak, wat de hele wedstrijd wat moeite had om de juiste kansen te vinden, wist 2 keer op rij te scoren en zo de wedstrijd weer een zetje te geven. Mocht het nu nog niet duidelijk zijn, dan was dat het nu wel. Na het laatste doelpunt aan de kant van DSO werd de eindstand op 17-10 gezet. De overwinning was binnen!

Na dit goede resultaat kan de ploeg uit Alkmaar met een schuin oog omhoog kijken. De Corvers is op 1 punt genaderd en Huizen op 2 punten. Wordt er volgende week gewonnen van de huidige nummer 2 ZKC ’31 kan DSO toch nog een plekje stijgen en op die manier de Corvers voorbij gaan, mits deze verliezen natuurlijk.

Top resultaat en de ploeg mag dan ook trots zijn op zichzelf. De laatste thuiswedstrijd is voor dit seizoen gespeeld, nu rest alleen de uitwedstrijd tegen ZKC ’31 om het seizoen mooi af te sluiten!

18 mei 2015 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!