• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Eerste helft veld zit erop.

De eerste helft van het veldseizoen zit er alweer op. En gezien het weer wat begint om te slaan is dat precies op tijd!

Maar voordat we aan de zaal beginnen even een kleine samenvatting van de veldcompetitie zover.

DSO E1 heeft een prima seizoen gehad en een 3e plek weten te pakken. Met 3 gewonnen, 2 verloren en 1 gelijkspel is er prima gespeeld. Wellicht dat er zelfs wel meer in zit dan ze tot nu toe hebben laten zien? Met maar 2 punten achterstand op de nummer 1 van de poule, scheelt het maar weinig of ze waren kampioen geworden!

DSO D1 heeft het erg moeilijk gehad. Met 6 verloren wedstrijden gaan ze de zaal in zonder enige punten gepakt te hebben. Als we de statistieken erbij pakken schort het helaas aan scorend vermogen en vooral aan de verdediging. Veel tegendoelpunten heeft er voor gezorgd dat ze nu op de troosteloze laatste plaats staan. Werk aan de winkel, vol goede moed de zaal in!

DSO B1 heeft het ook zwaar gehad. Met 1 gewonnen en 5 verloren wedstrijden zijn ze op een gedeelde laatste plaats geƫindigd. Er zat zeker meer in gezien een aantal wedstrijden onnodig werden verloren. Vooral de laatste wedstrijd tegen de kampioen lieten de B-tjes zien dat ze toch zeker konden korfballen. De wedstrijd werd om duistere redenen dan verloren, maar DSO had het betere spel. Dat bied hoop voor in de zaal!

DSO A1 draaide een prima veldseizoen en stelde middels een beter doelsaldo dan de nummer 3 de 2e plek veilig. Met 3 gewonnen, 2 verloren en 1 gelijk hebben ze het prima gedaan. Sommige tegenstanders zijn zelfs met overtuigende cijfers aan de kant gezet. Doorzetten in de zaal en wellicht is er meer te halen dan de 2e plek.

DSO 3 staat na de eerste helft veld op de 1e plek! Van de 6 wedstrijden werden er 4 gewonnen en 2 verloren en staan ze nu 2 punten los van de nummers 2 en 3. Wel moet er bij gezegd worden dat de nummer 3, Sporting West, een wedstrijd minder heeft gespeeld. Niettemin neemt dat niet weg dat DSO 3, met hulp van invallers uit diverse teams, een topprestatie levert op het veld. Zo doorgaan in de zaal en dan later in het seizoen knokken voor het kampioenschap in deze poule!

DSO 2 heeft ook een goed seizoen gedraaid tot dus ver. Met een 4e plek volgen ze de nummer 1 op 3 punten achterstand. Er kan dus wel gezegd worden dat de verschillen bovenin erg klein zijn! Een missertje kan er zo voor zorgen er van stuivertje gewisseld wordt. Zaak om in de zaal dus door te gaan met wat ze over het algemeen doen, winnen! En dan zit er in de tweede helft misschien nog wel een mooi resultaat in?

Als laatste hebben we dan DSO 1. Die draaien helaas een moeizaam seizoen tot nu toe. Ondanks een gedeelde laatste plaats overheerst toch het gevoel dat er veel meer in zit. Een aantal wedstrijden speelde DSO 1 meer tegen zichzelf dan de tegenstander. De middenmoot moet op zijn minst toch echt wel te halen zijn. Het belangrijkste voor nu is dat het vlaggenschip in de zaal op zoek gaat naar een goede flow en die dan weer meeneemt naar buiten toe. Uit die degradatiezone komen!

De resultaten zijn dus erg wisselend, maar dat neemt niet weg dat het weer een leuk, mooi en gezellig veldseizoen was! Nu zijn alle teams een weekje vrij, de batterij opladen en dan beginnen aan de voorbereiding van de zaal. De competitie start pas op 8 november, dus de teams hebben alle tijd om weer te wennen aan de sporthal waar het veld weer een stuk kleiner is.

Succes gewenst naar alle teams!

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!