• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

Eerste oefenwedstrijden gespeeld

Afgelopen zaterdag stonden alweer de eerste oefenwedstrijden in de zaal op het programma voor DSO 1 en 2. In het verre IJsselstein was de tegenstander Fortissimo, tevens een tegenstander in de zaalcompetitie. Voor beide clubs dus interessante wedstrijden om een blik op de teams en hun spel van hun tegenstanders te krijgen.

Als eerste mocht DSO 2 aan de slag. De opstelling was wegens blessures en vakantiegangers anders dan normaal en werd het team aangevuld met enkele talentvolle A-junioren. Waar de tegenstander fysiek sterker en wat ouder was, deed het jeugdige DSO 2 goed mee in de eerste helft. Waar Fortissimo hier en daar een gaatje van 2 doelpunten wist te slaan, werd dat elke keer vrij snel en gedecideerd weer rechtgetrokken. De tussenstand was dan met 7-7 ook wel een terechte stand.

In de tweede helft ging het echter mis. De tactiek van DSO 2 veranderde (bewust of onbewust) en dit pakte niet goed uit. Fortissimo wist de korf te vinden en schoot er vandoor. Het duurde lang voordat DSO 2 het gat van de korf weer wist te vinden en mede hierdoor sloeg de tegenstander een gat die niet meer te overbruggen was. De eindstand was dan ook 22-10 (correct me if I’m wrong).

Ondanks de sterk gewijzigde opstelling liet DSO 2 werd er vooral in de eerste helft goed gespeeld. De juiste lijnen werden grotendeels goed gelopen en de juiste kansen werden gepakt. De tweede helft zal echter moeten worden vergeten. De eerste minuten zijn in de zaal in ieder geval gespeeld, op naar de juiste vorm en vlammen in de volgende oefenwedstrijd.

DSO 1 mocht om 15.30 aantreden tegen Fortissimo 1. Waar de IJsselsteiners vrij rap op 2-0 voorsprong kwamen, was dat de laatste keer dat ze voor hebben gestaan. Zoals eerder dit seizoen liet het vlaggenschip, ook in een gewijzigde opstelling, zien dat het niet snel van de rel is. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong en met degelijk spel werd er een ruststand van 5-7 genoteerd.

Er werd aardig gespeeld, de juiste lijnen werden gepakt, er werd prima naar elkaar gekeken en de juiste kansen werden gepakt. Natuurlijk waren er nog genoeg punten waar aangewerkt moest worden, maar overall mocht er niet geklaagd worden. In de tweede helft ging DSO 1 door met korfballen en wist een gat van 4 punten te pakken op 6-10. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel van Fortissimo wat fysieker en zochten ze veelvuldig de scheidsrechter op, welke af en toe op niet misverstaande opmerkingen van zijn eigen club mocht rekenen. Even leek het erop dat DSO  meeging in het ietwat gefrustreerde spel waardoor Fortissimo het gaatje kleiner wist te maken. Maar de Alkmaarders kregen de zaak snel weer op orde en pakte weer de 4 punten voorsprong. Met een 12-17 overwinning werd er dan prima gestart aan de voorbereiding van het zaalseizoen.

26 oktober 2015 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!