• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Korfballeague ontknoping

Afgelopen weekend was het zover, de Korfballeague finale 2014 in Ahoy.

De 2 ploegen die de finale haalden waren TOP/Justlease.nl en PKC/Hagero. HEt hele seizoen speelden deze 2 ploegen bovenin mee en mochten onderling uitmaken wie zich kampioen mocht noemen van de Korfballeague 2013-2014.

Hoewel het team van PKC/Hagero in de beginfase van de wedstrijd lastig tot scoren kwam, werd de wedstrijd uiteindelijk een ware thriller. Een snelle voorsprong van 2-6 in het voordeel van TOP/Justlease.nl werd langzaam maar zeker teniet gedaan. In de laatste 30 seconden, die je kunt terugzien op deze facebookpagina, wist TOP/Justlease.nl het beslissende punt te maken en sleepte het team op het nippertje het kampioenschap binnen.

Dit weekend kwamen er ook 2 teams van DSO in actie, namelijk DSO2 tegen Swift 3 en DSO E1 tegen KZ/Hiltex E4. Helaas gingen beide wedstrijden verloren.

DSO2 maakte het zichzelf erg moeilijk door de vele kansen niet af te maken. En zoals vaak in de sportwetten geschreven staat vallen de doelpunten in zo’n situatie aan de andere kant.┬á Dit was ook deze wedstrijd helaas het geval. Na een kleine opleving na 2 wissels viel het spel weer terug en kon Swift de wedstrijd makkelijk uitspelen. De uitslag is 12-7.

De E-tjes speelden een zware wedstrijd tegen het grote KZ/Hiltex. Helaas waren onze jongelingen niet opgewassen tegen het aanvallende geweld van de tegenstander en werd de wedstrijd verloren met 1-9. De strafworpen werden helaas ook verloren, al is het verschil hier aanmerkelijk kleiner, 1-2.

Aankomende zaterdag staat er weer een drukke korfbaldag gepland, alle ploegen hebben een uitwedstrijd!

07 april 2014 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!