• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Nieuw trainingsconcept voor DSO Alkmaar

logo-spelenderwijs-verbeteren

Even een berichtje vanuit de trainershoek. Gebeurd niet vaak, maar dat mag ook wel eens gebeuren.

Trainers uit alle hoeken van het land en op elk niveau lopen wel eens tegen de horde aan: ‘Hoe ga ik dat trainen?’. Zo ook bij DSO Alkmaar. Een vraag vanuit onze trainersgroep was dan ook of zij hulp konden krijgen met nieuwe oefenstof. De korfbalsport veranderd en wordt steeds moderner. Dat betekent dat je als club en als technische staf hier in mee moet gaan.

Dat is dan ook precies hetgeen wat wij nu willen gaan doen. Via via zijn we in aanraking gekomen met Spelenderwijs Verbeteren. Dit bedrijf is opgezet door 2 enthousiaste jeugdtrainers van de korfbalclub PKC, niet de minste zou je zeggen! Dit bedrijf is met een nieuw concept trainingsstof begonnen specifiek voor korfbal. Dit concept is vooral gebaseerd om samenspel ipv technieken. De visie die in dit concept centraal staat is het leren spelen en begrijpen van het spel. De balans tussen plezier en het spel is de sleutel tot succes. Waar we voorheen vaak (te veel) op techniek aan het hameren waren, gaan we dat nu iets anders doen. We laten de techniek natuurlijk niet los, maar het is niet meer een doel op zich. Het is een middel om succesvol deel te nemen aan het spel. Door meer samenspel te integreren en succeservaringen op te doen tijdens de trainingen zal het aanleren van de spelcompetenties een boost krijgen.

De trainers beschikken nu dan ook over dit hele nieuwe concept en nieuwe oefeningen voor de gehele jeugdopleiding binnen de club en zullen hiermee dan ook op korte termijn mee aan de slag gaan.

De trainers zijn er enthousiast over en wij hopen dat de kids dat straks ook zijn en een hoop nieuwe dingen gaan leren.

26 november 2015 - Frank Wijmans
Tags: DSOTrainen

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!