• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

Oefendag op de Oosterhout

Afgelopen weekend was het een vrij weekend voor meerdere klasses in de korfbalcompetitie. Voor sommige welkom omdat het fijn is om een dagje vrij te hebben, maar voor sommige ietwat vervelend omdat dat het wedstrijdritme in de war kan gooien. Zo ook dachten Sporting West uit Amsterdam en DSO, wat resulteerde in een aantal oefenwedstrijden die tussen deze 2 clubs werden gespeeld.

Voor Sporting West begon de dag al vroeg, gezien deze club een heel trainingsweekend gepland hadden en gebruik maakte van het complex de Oosterhout. Op de zaterdagochtend om een uurtje of 10 startte er een groep van zo’n 26 spelers enthousiast aan een trainingsochtend met meerdere elementen, zoals conditie en schot. Best leuk om eens een heel andere groep op je eigen veld te zien trainen onder begeleiding van andere trainers!

Na de lunch stond de eerste oefenwedstrijd om 13:00 op het programma, een combinatie team van de B1 en A1 van DSO, tegen een combinatie team van de B1 en A1 van Sporting West. DSO had in de beginfase van de wedstrijd de touwtjes in handen, er werd met scherp geschoten en dat resulteerde in een knappe 4-1 voorsprong. Helaas stokte daar de doelpuntenmachine in zijn geheel en was het Sporting West wat het stokje gretig overnam. DSO kwam niet meer in het stuk voor en Sporting West liet zien waarom zij een klasse hoger spelen en de ambitie hebben nog hoger te komen. Gestaag liepen de Amsterdammers dan ook uit naar een 4-17 overwinning, de bezoekers waren vooral in de tweede helft duidelijk een maatje te groot. Maar toch zijn er positieve dingen geweest en hebben de trainers weer genoeg punten om mee aan de slag te gaan.

Daarna was het de beurt aan DSO 2 tegen Sporting West 2. Langzaamaan begon het zonnetje door te breken, er stonden 2 teams te trappelen om te beginnen, het perfecte recept voor een mooie en leuke korfbalmiddag. Bij deze wedstrijd was het wat duidelijker te zien dat het een oefenpot betrof gezien de vele wisselingen in de opstellingen aan beide kanten. Dat wilt echter niet zeggen dat beide teams er niet vol tegenaan gingen! Waar de ene opstelling misschien wat meer vruchten afwierp dan de andere, was het deze wedstrijd DSO die de boventoon voerde. Vanaf de start is DSO 2 eigenlijk nooit in de problemen gekomen en kon vrijuit aanvallen. Er werden genoeg kansen gecreëerd en er werd gewerkt aan de verdedigende instelling van de spelers. DSO 2 boekte een goede overwinning van 13-5, die ook niets te wensen overliet.

Als laatste deze middag stonden dan DSO 1 en Sporting West 1 op het veld. Meteen viel al op dat de Amsterdammers wat meer lengte in de ploeg hadden, 2 lange heren tegenover Pim en Willem en 2 langere dames tegenover Maudy en Jasmijn. Dit was een voordeel waar de bezoekers voornamelijk gebruik van probeerde te pakken. Toch was het DSO wat de score opende en hierdoor het initiatief van de wedstrijd pakte. Het bleek echter een gelijkopgaande wedstrijd waar DSO (uit mijn hoofd) elke keer de voorsprong wist te pakken maar de bezoekers weer langszij zag komen. Het verschil in lengte tussen de ploegen had wel zijn invloed op de wedstrijd gezien DSO moeite had om meerdere keren te schieten in de aanval, Sporting West had dit probleem logischerwijs niet tot weinig. Dit zegt echter wel wat over de effectiviteit van de Alkmaarders gezien er in de slotfase van de wedstrijd een gat van 2 goals werd geslagen. Deze marge werd vastgehouden tot het einde van de wedstrijd en ook DSO 1 wist de overwinning binnen te slepen, 11-9.

Ik denk dat we kunnen spreken van een geslaagde dag voor beide clubs. Sporting West heeft goed kunnen trainen deze dag en dat af kunnen sluiten met een paar leuke potten onder een strakblauwe lucht. DSO heeft kunnen zoeken naar combinaties en verder kunnen werken aan het spel. Dat er 2 van de 3 wedstrijden gewonnen zijn is leuk en een compliment waard, maar natuurlijk niet het belangrijkste op zo’n oefendag. Van hieruit succes gewenst aan Sporting West met de slotfase van de competitie en bedankt voor de leuke dag!

04 mei 2015 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!