• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

On the road to victory!

Mede dankzij een ontzettend sterke eerste helft veld en een goede start van de tweede helft, maakt ons vlaggenschip DSO 1 kans op de tweede plek. Deze tweede plek geeft recht op een promotiewedstrijd tegen een ploeg uit een andere poule, die ook als tweede is geëindigd. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg, bouwt de spanning zich dus al langzaam op. Wil DSO 1 namelijk eindigen als tweede en die promotiewedstrijd afdwingen, moeten de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden. Maar makkelijk zal dit niet worden, gezien OKV (huidige nummer 2) en Triaz (huidige nummer 4) de tegenstanders zijn. De eerste van deze 2 finales wordt thuis gespeeld tegen OKV, de directe concurrent voor plek 2, om het seizoen af te sluiten met de uitwedstrijd tegen Triaz.

Een kleine terugblik op de eerste ontmoetingen dit seizoen met OKV en Triaz.

De eerste wedstrijd tegen OKV bleek een moeizame te zijn. Waar vorige wedstrijden goed verdedigd werd, een goede rebound werd neergezet en het scorend vermogen hoog lag, was dat nu niet het geval. Dit werd goed afgestraft door OKV die voor rust een grote voorsprong wist te pakken. Maar zo’n 10 minuten voor rust was het DSO wat ‘wakker’ werd en de inhaalrace inzette. De ploeg uit Alkmaar liet zien de betere te zijn in die fase van de wedstrijd en ging daar na de rust ook mee verder. In de tweede helft pakte DSO dan ook verdiend de voorsprong maar liet OKV weer langszij komen. Na nog een voorsprong uit handen te geven werd de ploeg te gretig waardoor OKV in de laatste paar minuten 2 doelpunten wist te forceren en zo de winst te pakken met 20-18.

De wedstrijd tegen Triaz werd thuis gespeeld en zag er anders uit dan die tegen OKV. Hoewel er gesproken kan worden van een nerveuze start, werd er een stuk beter verdedigd dan in de wedstrijd tegen OKV. De bezoekers mochten nog wel kort even op voorsprong komen, maar dit werd overtuigend omgezet in een voorsprong voor de Alkmaarders. In de tweede helft werd er van tactiek gewisseld en dit leek de juiste werking te hebben. Met langere aanvallen kon er met rust gezocht worden naar de juiste kansen. De Amsterdammers werden daardoor fysieker en gooide alle remmen los als ze het bos in werden gestuurd. Dit deerde DSO niet en de ploeg bleef dan ook gewoon korfballen en scoren. Het was misschien niet de mooiste wedstrijd, maar de punten werden overtuigend gepakt met 18-14.

Op papier dus 2 lastige tegenstanders in de 2 finales dit het reguliere seizoen nog rest. Wordt er met scherp geschoten, sterk verdedigd en vooral voor elkaar gestreden, dan kan DSO 1 die tweede plek pakken. Hierdoor kan de ploeg doen wat nog niet eerder is voorgekomen bij de Alkmaarse club DSO, promotie naar de 2e klasse. Aankomende zaterdag speelt DSO 1 thuis de eerste van deze 2 finales om 15:30. Kom naar de Oosterhout en geef ze een zetje in de rug!!

18 mei 2016 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!