• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Seizoen in volle gang!

Het is al weer even geleden sinds het laatste bericht, maar het seizoen is dan toch al in volle gang! Er zijn namelijk al 4 weekenden wedstrijden gespeeld. Hieronder een kleine samenvatting van de afgelopen wedstrijd en de stand van zaken.

DSO F1 speelt een prima veldseizoen tot zover. De uitslag tegen KZ/Hiltex F2 is ook alleszeggend, onze jongste telgen gingen op bezoek en zette de tegenstander met een 0-10 uitslag aan de kant. Dat de korf in de wedstrijd gevonden wordt is dus duidelijk, nu alleen nog met de strafworpen welke na de wedstrijd genomen worden. Hier was namelijk de uitslag 1-1. Met dit goede spel bezetten de F-jes nu de 2e plek, ga zo door!

DSO E1 ging op bezoek bij onze buren uit Heerhugowaard. Tegen de E1 van Apollo werd een spannende wedstrijd gespeeld welke eindigde in een verlies van 11-9. Het zat er helaas net even niet in, maar toch werd er flink gescoord wat zeker positief is. De strafworpen na de wedstrijd ging beter voor DSO, deze werd namelijk 1-3 gewonnen, goed zo! De E-tjes staan op dit moment 3e in de poule.

DSO D1 mocht aantreden tegen Helios D1. Helaas bleek deze ploeg een maatje te groot voor onze D-tjes, ze verloren namelijk met 10-4. Hierdoor wacht de D1 nog steeds op hun eerste overwinning en staan ze helaas nog onderaan op de 4e plek. Getuige de inzet op de trainingen is het slechts een kwestie van tijd dat de eerste punten geplakt worden. Zet hem op!

DSO C1 was op pad naar Krommenie om een wedstrijd te spelen tegen Furore C2. Op papier zag het het veelbelovend uit gezien de C-tjes de vorige wedstrijden won en Furore alles had verloren. Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat het dan ook positief uitpakt. Dat deed het gelukkig wel. In een goed gespeelde wedstrijd door de C-tjes werd Furore aan de kant gezet met 4-7. Goed gedaan, hierdoor gaat de C1 aan de kop in hun poule!

DSO B1 trad aan tegen KZ/Hiltex B3 waar vorige week thuis nog van werd gewonnen. Dat geeft vertrouwen naar de uitwedstrijd die meteen volgde. Helaas gaf dit misschien iets te veel vertrouwen. In een zwakke wedstrijd van beide kanten was het KZ/Hiltex wat aan het langste eind trok met een uitslag van 4-1. Reden om even achter de oren te krabben en er achter te komen wat daar fout ging. Door dit onnodige verlies bezetten de B-tjes nu de laatste plek.

DSO A1 ging ook op bezoek bij de buren uit Heerhugowaard en speelde de uitwedstrijd tegen Apollo A2. De thuiswedstrijd was redelijk verlopen met een winst voor de junioren. Ook hier kon vertrouwen uit geput worden. Maar ook helaas ging het hier fout. Apollo bleek te sterk en won de wedstrijd met 8-6. Hierdoor staan de junioren nu op de 3e plek.

DSO 3 was dit weekend vrij, maar die mogen ook toch even de revue passeren. Ze doen het namelijk prima! Met 4 punten uit 3 wedstrijden mag er gesproken worden van een prima start van het seizoen. Ze bezetten op dit moment de 3e plek, vasthouden en doorgaan!

DSO 2 ging op bezoek bij Rapid 3 uit Haarlem. Deze club blijkt altijd een geduchte tegenstander te zijn, iets wat ook terug is te vinden op de ranglijst (namelijk 2e). Ondanks dat speelde DSO 2 over het algemeen een prima wedstrijd en bleek het een nek aan nek race te zijn. Richting het eind van de wedstrijd werd het spel gehaast en werden er verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor werd de eindstand gezet op 10-10. Het overheersende gevoel bleek toch wel dat dit een puntverlies was en dat de wedstrijd gewonnen had moeten worden. Doorzetten dus! DSO 2 staat op dit moment in de middenmoot op de 5e plek.

DSO 1 ging als laatste deze dag aan de slag en wel tegen een bekende ploeg uit Enkhuizen, namelijk DTS 1. Waar vorig seizoen 2 van de 3 wedstrijden (inclusief de kampioenswedstrijd) gewonnen werd, was het van belang dat er met scherpte en overtuiging gespeeld moest worden om deze wedstrijd te winnen. Beide teams tastte in het begin wat af voor het los kwam. Waar beide teams tot scoren kwamen, wist DSO 1 steeds een gaatje te slaan. Dat gaatje werd zelfs voor rust uitgebreid naar een marge van 4. Helaas wist DTS dit nog voor rust enigzins recht te zetten door op 1 punt achterstand terug te komen. Het spel was soms wat gehaast en het verdedigingsvak had vooral moeite om goed tot schot te komen. Verdedigend ging het redelijk, veel aanvallen van DTS werden na 1 schotpoging onschadelijk gemaakt. Na de rust veranderde het beeld niet heel veel. Hoewel DTS wist aan te sluiten werd er meteen weer een gat geslagen door DSO. Op volwassen manier werd de score uitgebreid, om vervolgens op onvolwassen manier de voorsprong weer weg te geven. Na een stand van 10-14 leek de wedstrijd in de tas, maar toch kwam DTS terug tot 14-14. Het was Roy die, net als in de kampioenswedstrijd, het laatste woord in de wedstrijd had door een strafworp te scoren en de einstand van 14-15 op het scorebord te zetten. Een nieuwe bijnaam als ‘De Beul van DTS’ lijkt in de maak.

De eerste punten voor het vlaggenschip van onze club zijn dus binnen en zijn zeker verdiend door hard te blijven werken en er vooral in te geloven. Knappe prestatie en nu vooral doorpakken en nog meer punten pakken!

DTS 1 DSO 1 14-15
Rapid 3 DSO 2 10-10
Apollo A2 DSO A1 8-6
KZ/Hiltex B3 DSO B1 4-1
Furore C2 DSO C1 4-7
Helios D1 DSO D1 10-4
Apollo E1 DSO E1 11-9 Strafworpen 1-3
KZ/Hiltex F2 DSO F1 0-10 Strafworpen 1-1

 

22 september 2014 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!