• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 4 december 2021

Vlaggenschip wint eerste zaalwedstrijd

De kop is eraf! Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie 2015 – 2016 weer van start gegaan. Na een succesvolle start van het gehele seizoen op het veld, was het nu aan het team om die goede reeks door te zetten in de zaal. In de krant wordt al gesproken over ambities en hoge verwachtingen, zal het team hier mee om kunnen gaan? 2 weken terug werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Fortissimo, die werd overtuigend gewonnen met 13-17. Nu was het echter een competitiewedstrijd, waarin door beide teams ongetwijfeld harder gestreden zal worden.

DSO startte de wedstrijd voortvarend. Luttele seconden na het eerste fluitsignaal viel de bal door de korf en stond de 1-0 op het scorebord. Hierop volgde meteen het antwoord van de bezoekers door 2x achter elkaar van afstand te scoren. DSO liet zich niet van slag krijgen en reageerde met 3 doelpunten op rij om het eerste gaatje van de wedstrijd te slaan, 4-2. Maar verdedigend gezien was DSO niet in al te beste doen deze wedstrijd. Er werd vaak te veel ruimte gegeven voor het schot waar Fortissimo dankbaar gebruik van maakte. Dit resulteerde in tegendoelpunten en een voorsprong die in een achterstand zorgde, 4-5. Hierna volgde een periode waarin beide teams vrijwel om beurten scoorden. Pas op 7-7 wist DSO het initiatief weer terug te pakken en liep het uit naar 10-8. Dit gaatje werd vastgehouden tot aan de rust, waar de stand op 12-10 bleef haken.

In de rust was de coach dan ook duidelijk. De tegenstander speelden beter dan 2 weken terug, maar het was DSO wat de bezoekers in de wedstrijd hield. Door verdedigend niet scherp genoeg te zijn kreeg Fortissimo te veel ruimte in het voorveld om tot schot te komen. Het tempo moest omhoog en er moest beter naar elkaar gekeken worden. Zoeken naar de betere positie en geduld bewaren om de juiste kans te pakken.

Dat leek dan ook precies hetgeen wat nodig was om echt uit te kunnen lopen in de tweede helft. Waar Fortissimo de score opende in de tweede helft, werd dit meteen gecounterd door de Alkmaarders en liepen ze uit naar 15-11. DSO kon nu vrijuit gaan korfballen en rustig de aanvallen op de mat leggen, gezien het gaatje nu comfortabel op 4 stond. Of toch niet? Fortissimo gaf zich niet zo maar gewonnen en wist het gaatje toch wat kleiner te maken op 16-14. Tijd om weer gas bij te geven. DSO zette even aan en kwam weer 2x tot scoren en leek de wedstrijd in het slot te gooien toen het 18-14 stond. Het had zelfs 19-14 moeten staan, echter werd er vanaf de stip gefaald. Nu brak er een periode aan van slordigheden en pech in de afronding. DSO nam verkeerde keuzes in deze fase en Fortissimo maakte wel de doelpunten. Langzamerhand kwamen de bezoekers in de buurt en wisten ze zelfs langszij te komen op 18-18. De bezoekers hadden hopen en zagen toch nog licht aan het einde van de tunnel door zelfs brutaal de leiding te pakken met 18-19 in de voorlaatste minuut! Maar DSO zou DSO niet zijn als zij het hierbij lieten. Een doorbraak van de Alkmaarders werd in de laatste minuut onreglementair afgestopt en een strafworp was het resultaat. Deze keer werd er niet gefaald en werd de stand koelbloedig op 19-19 gezet. Was dit voldoende voor beide partijen? Voor de bezoekers die lang aan de verkeerde kant van de score hadden gestaan misschien wel, maar beide partijen gingen op zoek naar die laatste goal, die winnende goal om het zaalseizoen lekker te starten. In de laatste seconden van de wedstrijd werd er weer een overtreding begaan tegen DSO, een vrije bal. Zou het dan toch nog lukken? Waar Sander op de stip aantrad voor die laatste kans, was het Roy die brutaal van onder de paal uitstapte en scoorde, 20-19! De bezoekers kregen een paar seconden in de aanval nog de tijd van de scheidsrechter, maar dat was niet genoeg. De eerste overwinning in de zaal was een feit!

Conclusie van de wedstrijd is dat DSO de bovenliggende partij was. Maar het deed zichzelf te kort door vooral in de laatste periode van de wedstrijd te stoppen met scoren en zo de tegenstander terug in het zadel te hijsen. Maar mentaal is de ploeg sterk en ook zeker koelbloedig op de momenten wanneer het nodig is. Complimenten voor de eerste 2 punten. Nu op naar VIKO, een ploeg die gelijk heeft gespeeld in hun eerste wedstrijd tegen Oranje Nassau. Deze wedstrijd wordt aankomende zaterdag gespeeld om 17:35 in Vianen.

12 november 2015 - Frank Wijmans

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!