• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Wedstrijduitslagen 12 april

Er is weer gekorfbald! Afgelopen weekend kwamen er 6 teams in actie en het bleek een lastige dag voor DSO.
Op een redelijk zonnige dag speelde alle teams een uitwedstrijd.

Onze jongste telgen van DSO F1 speelden tegen ZKV F1 in Zaandam. Dit bleek een pittige tegenstander te zijn, maar daar hadden onze jongelingen een antwoord op. Het werd een spannende wedstrijd en deze eindigde in een gelijkspel, 2-2. Hierdoor doet de F1 nog steeds mee voor de tweede plek!

DSO D1 ging op bezoek bij WWSV D1. De tegenstander bleek helaas een maatje te groot en had daarom ook maar weinig moeite om zich te ontdoen van DSO. De uitslag is dan ook veelzeggend, het werd 10-1. Niks overboord, er zijn nog wedstrijden zat om te revancheren.

Ook DSO C1 was op bezoek bij WWSV, maar dan wel tegen de C1. Ook deze wedstrijd ging verloren, al was het verschil zeker niet groot. Het gaatje werd uiteindelijk wel geslagen en DSO C1 ging naar huis met lege handen, 5-3 is de uitslag.

Onze aspiranten van de B1 mochten aantreden tegen Zaandam Zuid B1. Dit is nog een bekende uit de zaal, een ploeg die erg fysiek en fel speelt. De B1 wist dus wat ze te wachten stonden. Ondanks dat ging ook deze wedstrijd verloren. Afgetroefd op juist die 2 punten die al bekend waren wist de B1 geen vuist te maken en de wedstrijd onder controle te krijgen. Het was onverdiend, maar niet minder waar, de uitslag was 7-4. Werk aan de winkel!

Dan komen we bij de senioren van DSO 3. Met een geimproviseerd team (invallers van de A en het tweede die allebei vrij waren) werd er gespeeld tegen ZKC ’31 5. Het werd helaas een weinig geinspireerde wedstrijd welke negatief uitviel voor DSO. Met een uitslag van 5-4 kan wel gesproken worden van een lastige wedstrijd voor beide ploegen.

Als laatste kwam DSO 1 in actie. Het vlaggenschip ging op bezoek bij Sev in Leidschendam en speelden op een gloednieuw kunstgrasveld met de nieuwe afmetingen (40×20, net als in de zaal). Sev is de allereerste club in Nederland die deze afmetingen al hanteert. Na een korte bespreking was de opdracht duidelijk, overrompel de tegenstander en neem de punten mee naar huis. Deze opdracht werd dan ook vanaf minuut een prima uitgevoerd. In een sterke eerste helft was het snelle spel en de vele doelpunten voldoende om Sev aan de kant te zetten, ruststand 4-15. Na de rust met enkele opmerkingen van de coach was het nu vooral zaak om de druk hoog te houden en vooral door te stomen. Helaas had het eerste aanvalsvak een dipje en kwam het maar moeilijk tot scoren. Gesteund door het verdedigingsvak kregen ze echter de tijd om het (na 2 wissels) weer op te pakken. Dit lukte dan ook redelijk tegen het eind van de wedstrijd. Een klinkende overwinning van 8-23 is uiteindelijk genoteerd. Complimenten aan het team omdat het vooral door is gegaan. Juist als het makkelijk gaat is het moeilijk geconcentreerd te blijven en door te blijven korfballen.

Volgende week staat er weer een vol programma op de Oosterhout, dus kom de teams weer aanmoedigen!

SEV 1 DSO 1 8-23
ZKC ’31 5 DSO 3 5-4
Zaandam Zuid B1 DSO B1 7-4
WWSV C1 DSO C1 5-3
WWSV D1 DSO D1 10-1
ZKV F1 DSO F1 2-2

 

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!