• Adres
  • Contact
Volgende wedstrijd : zaterdag 25 september 2021

Wedstrijduitslagen 17 mei

Afgelopen zaterdag waren alweer de laatste uitwedstrijden van de reguliere competitie gespeeld. Het was een schitterende zonovergoten dag, prima geschikt om je lekker in het zweet te werken. En dat werd gedaan ook!

De jongste onder ons, DSO F1, ging op bezoek bij het grote KZ/Hiltex F1. Ondanks de 3 kunstgrasvelden die er op het complex van KZ/Hiltex liggen, speelde zij op echt gras! Het bleek een spannende wedstrijd te worden. Waar KZ/Hiltex F1 in de vorige wedstrijden veelvuldig wist te scoren, was dat nu niet zo. Door goed verdedigen door DSO werd de tegenstander redelijk in toom gehouden. Echter wisten de F-jes zelf het gat in de korf maar 1x te vinden, dus ging de wedstrijd alsnog verloren met 3-1.

DSO E1 trad aan in Amsterdam tegen een andere grote club, Blauw-Wit E3. Waar op de ranglijst deze twee teams niet voor elkaar onderdoen, was dat helaas op het veld niet terug te zien. De scoringsdrang was bij Blauw-Wit groter en wist de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken, 12-3.

De D1 gingen op bezoek bij Furore en speelde tegen Furore D4. Ook deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd als je de ranglijst erbij pakt. Tijdens deze wedstrijd was dat wel te zien. Er werd weinig gescoord en het verschil was dan ook minimaal, 3-2.

Dan het eerste succes voor DSO deze dag. DSO C1 speelde tegen HBC C1, weer twee concurrenten. Om mee te blijven doen in de top moest deze wedstrijd gewonnen worden. En dat werd gedaan ook. Met een prima uitslag van 3-7 werd de tegenstander afgetroefd en gingen de 2 punten mee naar Alkmaar.

DSO B1 mocht ook aantreden tegen KZ/Hiltex en dan wel tegen de B3. De thuiswedstrijd ging verloren terwijl dat niet nodig was, dus theoretisch gezien zou er dan kans moeten zijn om revanche te nemen. Echter werd het na 5 minuten duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Waar de start nog goed ging, zakte dat snel weg en werden de opgelegde kansen gemist, KZ/Hiltex wist uiteindelijk wel te scoren uit de vele kansen die zij creƫrden. De uitslag was dan ook duidelijk met 11-2.

Onze junioren hadden een belangrijke wedstrijd op het programma staan tegen OKV A3. Wordt deze wedstrijd gewonnen, staat er 24 mei een kampioenswedstrijd op het programma tegen Haarlem. Aardig wat druk dus. Het bleek een spannende en gelijkgaande wedstrijd te worden. In de tweede helft wist OKV een gaatje te slaan van 2 punten en hield die lang vast. Maar toen richtte DSO zich op en wist het weer gelijk te trekken. Het laatste woord was echter voor OKV, die in de laatste minuten nog wisten te scoren en daarmee de einstand op 11-10 zetten. Saillant detail is dat er in de allerlaatste seconden een opgelegde kans door DSO werd gemist voor de gelijkmaker. De kampioenskansen zijn nu flink geslonken en hangt het van Haarlem af die nog 2 wedstrijden moet spelen.

Het tweede speelde deze dag tegen het altijd lastige VZOD. Om de tweede stek in de poule te verstevigen zou een overwinning erg welkom zijn. Reden genoeg om te knallen. Niets bleek minder waar, in een weinig inspirerende eerste helft werd er bijna niet gescoord en ging het beide teams moeilijk af. De ruststand was dan ook veel zeggend met 2-1. In de tweede helft ging het wat beter en werd er over en weer gescoord. Helaas trok VZOD wel aan het langste eind en noteerde de eindstand van 10-9. Om de competitie goed af te ronden en de tweede plek vast te houden zal het tweede de laatste wedstrijd moeten winnen.

Als laatste speelde het vlaggenschip van DSO tegen de studenten van SKV Amsterdam. Na de misstap tegen DTS van vorige week was het team gebrand op goed resultaat om de kampioenskansen in leven te houden. De opdracht was simpel, druk zetten en een marge van 4 doelpunten pakken en deze dan uit te breiden. Zo gezegd zo gedaan. Het gat van 4 punten werd redelijk snel geslagen, maar toch werd er nog niet genoeg druk gezet. Hierdoor bleef Amsterdam af en toe nog mee scoren. In de tweede helft werd meer druk gezet en bleef het eerste ook doorgaan met scoren. Ondanks de hitte werd er voor elkaar gewerkt en werden de extra meters gelopen. Met prima spel werd de overwinning dan ook overtuigend binnengesleept, 8-19.

Dit geeft extra vertrouwen naar de drukke laatste en belangrijke week, waarin concurrenten Vlug en Vaardig en DKV nog langs komen. Aankomende woensdag 21 mei staat de wedstrijd tegen Vlug en Vaardig om 20:00 op de planning. Kom allemaal vooral langs om het eerste aan te moedigen tijdens deze belangrijke wedstrijd!

Amsterdam 1 DSO 1 8-19
VZOD 3 DSO 2 10-9
OKV A3 DSO A1 11-10
KZ/Hiltex B3 DSO B1 11-2
HBC C1 DSO C1 3-7
Furore D4 DSO D1 3-2
Blauw-Wit E3 DSO E1 12-3 Strafworpen 6-4
KZ/Hiltex F1 DSO F1 3-1 Strafworpen 2-2

 

Wil je lid worden? Wacht niet langer, meld je aan en kom mee spelen!

Word Lid!

Sponsoren van DSO Alkmaar

De Koning
Rollebol
Bijlescontact

Oudotronic
Spar Supermarkt
Fysiotherapie Hoffman

Immerse
Hugo de Jong
De Jongh

Wilt u sponsor worden van DSO Alkmaar? Klik hier voor meer informatie!