Korfbal is een binnen- en buitensport. Dat betekent dat wij in het na- en voorjaar (periode augustus-oktober en april-juni) een veldcompetitie spelen, onderbroken door een aparte zaalcompetitie in de wintermaanden.

Tijdens de veldcompetitie wordt er buiten getraind. Tijdens de zaalcompetitie wordt in de sporthal getraind. Dinsdagavond en/of donderdagavond zijn de vaste trainingsavonden bij DSO, zowel op het veld als in de zaal.

De trainingstijden staan voor elk team op deze website.

Wedstrijden worden in principe altijd op zaterdag gespeeld. Een uitzondering kan zijn dat wegens omstandigheden een wedstrijd ingehaald dient te worden. Dit gebeurt dan op een andere dag (doorgaans op een werkdag, vroeg in de avond).

Om de teams wedstrijden buiten Alkmaar te kunnen laten spelen vraagt DSO aan ouders om enkele keren per seizoen te rijden naar een uitwedstrijd. Het bestuur van DSO gaat er vanuit dat de bestuurders in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en dat de auto waarin de kinderen vervoerd worden APK-gekeurd is. Een Inzittendenverzekering is raadzaam. Het spreekt voor zich dat chauffeurs die leden van de vereniging vervoeren niet onder invloed zijn van alcohol of andere middelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

We verzoeken ouders om onderling te ruilen indien men ingedeeld staat om te rijden en op dat tijdstip verhinderd is.

Bij uitwedstrijden tijdens zowel de zaal- als veldcompetitie is het parkeerterrein van sportcomplex Oosterhout de plaats van vertrek van de teams. Jouw fiets kun je kwijt in de fietsenrekken naast het veld.