Kaasdragersgilde en korfbalvereniging DSO vieren gezamenlijk hun jubileumjaar

DSO opent Alkmaarse kaasmarkt

DSO bestaat dit jaar 50 jaar. Dat hebben we natuurlijk in april uitgebreid gevierd, maar wij voelen ons heel 2018 nog jarig. Wij zijn niet de enige vereniging voor wie 2018 een jubileumjaar is. Het Alkmaarse Kaasdragersgilde bestaat dit jaar 425 jaar. En omdat dit jaar dus beide verenigingen jarig zijn, hebben zij DSO uitgenodigd om de kaasmarkt te openen.

 

Het bestuur van onze club vond dat een enorme eer. Dus stonden zij op dinsdagavond 24 juli 2018 op het Waagplein om de bel te luiden en daarmee het startsein te geven voor het keuren, wegen en verhandelen van de kaas. Na een ontmoeting met locoburgemeester en wethouder Paul Verbruggen, werd het bestuur naar het plein gebracht. Onze voorzitter deed onder luid gejuich van de in grote getalen aanwezige DSO-ers de bel rinkelen en heeft in een interview het publiek over onze mooie club verteld. De bestuursleden hebben kaas gekeurd, kregen een rondleiding door het Waaggebouw en Wim en Sander hebben ook zelf nog met een berrie kaas gedragen. Bijgaand een foto-impressie.

 

Het bestuur dankt alle fans voor de aanmoediging, en wenst alle kaaskoppen (en in het bijzonder onze fanclub: de Superkaezen) een fijne zomervakantie!