Sportpotretten Alkmaar

Zaterdag 15 september opent Pieter Dijkman, wethouder sport van de gemeente Alkmaar, een nieuwe foto expositie in De Meent Bauerfeind. Maar liefst 42 Alkmaarse sporten en sportverenigingen zijn afgelopen voorjaar op de foto gezet door de Alkmaarse fotograaf Robert van der Eng. Dit heeft geresulteerd in een fantastisch veelzijdige expositie die de komende tijd vrij te bewonderen is in De Meent Bauerfeind. Na de officiële opening, zaterdag 15 september vanaf 17.00 uur, kan een ieder die nieuwsgierig is de gehele galerij komen bewonderen.

Reeds in het voorjaar van 2018 kwam fotograaf Robert van der Eng in contact met Alkmaar Sport. Hij zag zijn idee om de grote variëteit in de Alkmaarse breedtesport in beeld te brengen gesteund door de gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport, en ging met het concept aan de slag. Maar liefst 42 sportverenigingen, allen een verschillende sport vertegenwoordigend, werden door hem bezocht. Rond trainingsmomenten stond de studio-opstelling in de kleedkamer, kantine of in het krachthonk en sporters die dat wilden stapten in tenue voor de camera voor een strijdlustig portret. Een vertegenwoordiging van jong en oud, kracht- en denksport, zomer- en wintersport, de amateursporters die in beeld werden gebracht vertegenwoordigen een zo groot mogelijk deel van de Alkmaarse sportgeneratie.

Naast de portretten in de sportgalerij zijn nóg ruim 350 sporters geportretteerd, zij zijn te zien op de website www.vandereng.info. Na de officiële opening door wethouder Dijkman is de foto expositie met Alkmaarse sportportretten vrij te bezoeken op de eerste verdieping van sportcomplex De Meent Bauerfeind (Terborchlaan 301), vanaf zaterdag 15 september 17.00 uur en de dagen erna gedurende de openingstijden van het complex.