WIM PURMER HERKIESBAAR ALS VOORZITTER

Exclusief interview met onze preses Wim Purmer.

Alkmaar, 31 augustus 2020.

Q: We hebben gehoord dat jij toch nog een jaar voorzitter van onze club wilt zijn. Bij de vorige ALV zei je nog dat dit jouw laatste jaar zou worden. Wat is er veranderd?
A: Ja dat klopt. We zitten op dit moment middenin besprekingen voor een nieuw kunstgrasveld. Die gesprekken zijn o.a. met de gemeente en met voetbalvereniging Alkmaarsche Boy’s. Ik wil dat project graag afronden voordat ik de voorzittershamer neerleg.

Q: Jørgen Peterse is/was jouw beoogde opvolger. Wat vindt hij ervan dat je herkiesbaar bent?
A: Dat is waar, Jørgen is vorig jaar toegetreden tot het bestuur. We hebben het er tijdens een reguliere bestuursvergadering over gehad. Jørgen vindt het goed dat ik nog beschikbaar blijf voor het bestuur als voorzitter. De leden moeten daar tijdens de ledenvergadering uiteraard ook nog mee instemmen.

Q: Wat wil je in het komende jaar graag nog bereiken?
A: We hebben geïnvesteerd in de nieuwe hoofdtrainer en ook hebben we voor het 2e seniorenteam een trainer/coach gevonden. Samen met de krachttrainer is dat een sterk trio. Ik ben benieuwd waar dat ons brengt. Maar ik zou vooral aanblijven om de onderhandelingen af te ronden voor de nieuwe kunstgrasvelden.

Q: Stel nu dat het nieuwe veld nog langer op zich laat wachten, blijf je dan voorzitter totdat het nieuwe veld er ligt?
A: Haha! Ik ga ervan uit dat het geen meerjarenplan zal gaan worden.

Q: Wat vind jij het allerleukst aan voorzitter zijn?
A: Dat we als bestuur een goed team hebben; we vullen elkaar goed aan. Graag zou ik met dit top team verder gaan. De contacten met commissies, leden, vrijwilligers en externe partijen maakt het zeer divers. En daardoor uitdagend om met veel energie nog een jaar door te gaan!